Daily Archive for januari 9th, 2018

DUBAI

Joråsåatte.
Ett helt år sedan jag skrev något i denna blogg senast och jag tänker inte ”skriva ikapp” på något sätt utan börjar istället på ny kula. Kanske det skiter sig helt och detta blir det enda inlägget på ytterligare ett år, ha ha, men jag ska i alla fall försöka lägga ut lite bilder då och då.

Under nyår och dagarna innan och efter, var jag och bästisen Maria på semester i Förenade Arabemiraten.
Dubai mestadels och Abu Dhabi under en dag.

Dubai var verkligen surrealistiskt. Men just därför tyckte jag mycket om staden. Shoppingen var TO DIE FOR, stränderna var fina, det är lätt och billigt att ta sig runt i staden (om man åker ”kommunalt”) och det finns massor att se och göra. Så pass mycket så vi inte ens hann med hälften av det vi hade planerat innan vi reste ned! Men det är ju bara en trevlig anledning till att åka tillbaka!
Vädret var fantastiskt! Strålande sol alla dagar, knappt ett enda moln på himlen, och runt 26 grader i skuggan.

Emiraterna var lugna, respektfulla och trevliga – men man såg dom inte så mycket. I butiker, restauranger, i lokaltrafiken, på hotellen osv osv jobbar det endast gästarbetare. Emiraterna såg vi på kaféer och shoppandes i dom stora galleriorna (dom arbetade även vid gränskontrollen och som polis).
Det coolaste var nog när vi såg ett emiratpar som satt på en uteservering och på gatan utanför stod deras nya Ferrari. Saknades inte pengar där om man säger så…

Nedan kommer bilder från Dubai. Jag ska lägga ut bilderna från Abu Dhabi och den otroligt vackra moskén Sheikh Zayed Grand Mosque i ett eget inlägg.

Första dagen besökte vi beachen vid JBR / Dubai Marina. Helt OK men för mycket turister (läs svenskar) så den övergav vi efter några timmar. Inte riktigt vår grej.
Här låg vårt hotell. Helt ok område! :D
Självklart finns det en stor skidbacke, inomhus, i Dubai! Vi satt och käkade på restaurangen utanför, bilderna är därmed fotade genom glasrutor och kanske inte dom bästa:


På Cheesecake factory har dom enormt goda desserter! :P


Flexa är viktiga saker, vart man än må vara i världen! *lol*


Kvällarna var underbara i Dubai och många spenderade den på stranden. Mysa med en picnic och kolla på solnedgången bakom Burj Al Arab… sämre kan man ha det!

Vår favoritstrand blev stranden Al Mamzar, som ligger i norra delen av emiratet Dubai (på gränsen mot emiratet Sharjah). Efter resa med skytrain och buss så kom vi fram till en 2 km lång strand med kristallklart vatten! Lugnt med folk desstuom = helt underbart!

På eftermiddagen blev det ebb vid Al Mamzar stranden:
Utsikt från världens högsta byggnad, Burj Khalifa:
Vackert inne i Dubai Mall (som så klart är världens största):

Bur Dubai. Dom gamla delarna av Dubai, inklusive textil souken. Souk = marknad på arabiska.